Aflevering 33 – over ondernemen en governance – met Philip Wagner

Philip Wagner zou misschien wel de ideale stuurman aan wal zijn voor ons programma: hij heeft een brede belangstelling, kijkt graag vooruit en denkt na voordat hij iets zegt. Philip is ook iemand die eraan hecht om een outsider te blijven: iemand die van buitenaf observeert, zich vaak verwondert, en onafhankelijk zijn mening kan geven.

We praten met Philip over zijn ondernemerschap en over ondernemerschap in het algemeen, over economische orde en wanorde, over onderwijs en over zijn werk als hoogleraar op Curaçao. Een rode draad: ondernemerschap als emancipatiemotor. Ondernemen, aldus Philip, is een krachtige manier om je omstandigheden te verbeteren. Veel krachtiger dan “een baan vinden”.

 

Nog een rode draad: de kracht van vertrouwen en relaties. Good governance heeft volgens Wagner niet zoveel te maken met toezicht, maar veel meer met verantwoordelijkheid nemen: “Als we toezicht te belangrijk maken, gaat het vanzelf mis.”

audio:

Beluister hier het interview. Een link naar de mp3-file, handig om te downloaden.

 

  • Gastheer: Maarten Bronts
  • Interviewer: Mariëlle Gebben
  • Stuurman-aan-wal: Ronald Mulder

 

About the Author

admin
Maarten Bronts (1980) is copywriter en journalist. Hij studeerde Nederlands, houdt van een gedegen aanpak en mag graag mensen en dingen met elkaar verbinden.

Be the first to comment on "Aflevering 33 – over ondernemen en governance – met Philip Wagner"

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten!