Talkshow – Schepen aan de Noorderzon

Schepen aan de Horizon komt naar Noorderzon

Deze zomer viert ons radioprogramma Schepen aan de Horizon zijn eerste lustrum. Het is alweer vijf jaar geleden dat we voor het eerst de ankers lichtten, het ruime sop kozen en wat dies meer zij. Inmiddels staat de teller op bijna zestig afleveringen. Om dit te vieren zal de bemanning van Schepen aan de Horizon een talkshow organiseren op Noorderzon. Dit grootse zomerfeest, dat plaats vindt in het Noorderplantsoen van Groningen, leent zich uitstekend voor culturele, technische en maatschappelijke aangelegenheden. Zo ook voor onze Schepen aan de Horizon Talkshow.

Wij speuren maandelijks de horizon af op zoek naar nieuwe ontwikkelingen in wetenschap, techniek en economie. In deze speciale talkshow gaat het team op zoek naar de toekomst van autonomie en solidariteit: hoe verhouden die begrippen zich tot elkaar, hoe kunnen we ze nu en in de toekomst vorm geven en wat moeten mensen daarvoor kunnen en leren? Presentatoren Marloes Dekker en Ronald Mulder praten hierover met Hans Harbers, Thuur Caris en Loes Damhof. Drie wetenschappers, met als kennisgebied respectievelijk wetenschapsfilosofie, popcultuur en “21st century skills”, die erom bekend staan dat ze een breed publiek kunnen boeien. Naast dat wij de gasten aan de tand gaan voelen over dit onderwerp is er ook de gelegenheid voor andere aanwezigen om zich in het gesprek te mengen als dat zo uitkomt.

Dit alles zal plaats vinden op donderdag 30 augustus van 20:00 tot 21:00 uur in de Horatiotent op het Noorderzonterrein.

Elk en ieder is van harte welkom om deze talkshow bij te wonen. Schip Ahoy!

About the Author

Stephanie van der A
Stephanie van der A (1989) is content creator. Zij is afgestudeerd aan Kunsten, Cultuur en Media, heeft een passie voor schrijven en kijkt graag hoe zij mensen verder kan helpen.

Be the first to comment on "Talkshow – Schepen aan de Noorderzon"

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten!