Schepen aan de Horizon, woensdag 18.00 uur op OOG Radio

Het verhaal gaat, dat de Indiaan die op 12 oktober 1492 op het strand stond van wat later San Salvador zou gaan heten, niet kon zien dat de Santa Maria, de Niña en de Pinta aan kwamen varen. Hij zag alleen vreemde rimpelingen in het water. De schepen van Columbus kon hij niet waarnemen, omdat hij ze zich niet voor kon stellen. Zijn hersenen konden de informatie, die ze van zijn ogen kregen, eenvoudigweg niet verwerken. Mensen zijn zo sterk geconditioneerd, dat ze alleen dingen kunnen zien die ze kennen en mogelijk achten, zo luidt de moraal van het verhaal.

We weten niet of het waar is. Maar we weten wel dat het met de Indiaan slecht is afgelopen.

In Schepen aan de Horizon gaat Maarten Bronts in gesprek met Lykle en Ronald over de vreemde rimpelingen die we zien in de hedendaagse economie en samenleving. Van crowdfunding tot 3D-printen en van stadslandbouw tot energiecoöperaties; van alles passeert de revue. En steeds vragen wij ons af: “Wat zien we hier eigenlijk?”

En vooral: “Wat zien we niet, maar komt wel recht op ons af?”

Schepen aan de Horizon is live te beluisteren op woensdag tussen 18.00 en 19.00 uur op OOG Radio (105.5 op de kabel en 106.6 in de ether) en via de website van OOG.

Schepen aan de Horizon

About the Author

Lykle de Vries
Lykle de Vries (1970) is van huis uit industrieel ontwerper en heeft dus oog voor zowel de grote lijnen als de details. Hij werkte zowel binnen zeer grote organisaties als in zeer kleine startups.

Be the first to comment on "Schepen aan de Horizon, woensdag 18.00 uur op OOG Radio"

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten!