Aflevering 10.2 – over democratie: het veranderingsproces telt

In het verleden zijn de Groningers geraadpleegd over de komst van het GroningerForum, maar ʻʻook al wordt je gevraagd, mensen hebben toch het gevoel dat veel hen overkomt in onze democratie,ʼʼ constateert Marc Pauly. Hoe lossen we dit probleem op? Hoewel het referendum een middel is, betoogt Ronald Mulder dat dit geen vruchtbare dialoog of debat oplevert.

Ook Pauly is het daarmee eens: ʻʻJe weet niet goed óf en hóé mensen zijn geïnformeerd over de plannen. Van tevoren zul je met alle belanghebbenden om de tafel moeten gaan zitten om elkaar aan te horen. Het weerspiegelt een verandering in ons denken over democratie in termen van winnaars en verliezers. Opinies kunnen namelijk ook veranderen door je medeburger.ʼʼ

Dit gesprek komt uit aflevering 10.

  • Gastheer: Maarten Bronts
  • Interviewer: Rick van der Kleij
  • Stuurman aan wal: Ronald Mulder
  • Factchecker: Youri Sepp
Kieslijst en potlood

Zullen de kieslijst en het rode potlood binnenkort tot het verleden behoren?

About the Author

Youri Sepp
Youri Sepp (1983) is content marketeer. Hij studeerde kunsten, cultuur en media, waarover hij graag theoretiseert en blogt. Zo recenseert hij documentaires en meer experimentele films.

Be the first to comment on "Aflevering 10.2 – over democratie: het veranderingsproces telt"

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten!