Schepen Live: geloof in de 21ste eeuw

In samenwerking met Groninger Forum Bibliotheek maakt Schepen aan de Horizon dit najaar een drieluik van opnames over de drie instituties die ons traditiegetrouw helpen om de werkelijkheid te duiden (en misschien niet te begrijpen, maar dan toch op zijn minst te aanvaarden): de kunst, het geloof en de wetenschap. Slagen ze daar nog steeds in?

Donderdag 22 oktober is het geloof aan de beurt. Hoe relevant is dit nog in de 21ste eeuw? Velen hebben de mond vol van de Joods-Christelijke traditie waarop de Westerse beschaving rust, maar wat zien we hiervan nog terug in ons dagelijks handelen? En hoe komt het dat tegelijkertijd godsdienst in andere delen van de wereld juist steeds belangrijker lijkt te worden?
Jan Vaessen portret Over deze en andere vragen praten we met dr. Jan Chr. Vaessen. Jan Vaessen is dominee, theoloog en filosoof en auteur van het boek A Quest for Hope, een zoektocht naar alternatieven voor het postmoderne nihilisme. Daarnaast is Jan docent retoriek. Woorden en taal geven in zijn optiek vorm aan de werkelijkheid. Dus wellicht gaan we het ook nog even hebben over beeldvorming en “framing”.

Wil je de opname bijwonen? Dat kan:

  • Donderdag 22 oktober
  • 19:00 – 20:00 uur (inloop vanaf 18.45)
  • Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen
  • Vrije toegang

About the Author

Ronald Mulder
Ronald Mulder (1965) is econoom met belangstelling voor innovatie. Hij is consultant op het gebied van marketing, strategie en ondernemerschap.

Be the first to comment on "Schepen Live: geloof in de 21ste eeuw"

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten!

%d bloggers liken dit: