Schepen aan de Horizon – Live!

Dit najaar, op 1 oktober, 22 oktober en 26 november, zal Schepen aan de Horizon ook live podcasts opnemen. In samenwerking met Groninger Forum Bibliotheek maken wij een drieluik van opnames over de drie instituties die ons traditiegetrouw helpen om de werkelijkheid te duiden (en misschien niet te begrijpen, maar dan toch op zijn minst te aanvaarden): de kunst, het geloof en de wetenschap. Slagen ze daar nog steeds in?

Aanstaande donderdag staat de rol van kunst in onze maatschappij centraal. Kunst heeft als belangrijke taak om ons andere perspectieven aan te reiken. Om mensen te laten nadenken over wat ze normaal gesproken voor vanzelfsprekend aannemen. Slaagt de kunst daar wel in, in de huidige economische en ecologische crisis? Kan de kunst daar nog wel in slagen nu ze steeds meer “marktconform” moet werken? En als kunst nog steeds voorop loopt, wat staat de maatschappij dan te wachten?

Thuur Caris

Thuur Caris

Over deze en andere vragen praat Schepen aan de Horizon met Thuur Caris. Thuur is bruggenbouwer tussen kunst en maatschappij pur sang. Als mediakunstenaar, docent en onderzoeker verkent hij de mogelijkheden om met kunst maatschappelijke vernieuwing teweeg te brengen. Op dit moment werkt hij aan een proefschrift over dit onderwerp.

SADH – live: over kunst, met Thuur Caris

  • Donderdag 1 oktober
  • 19:00 – 20:00 uur (inloop vanaf 18.45)
  • Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18
  • Vrije toegang

About the Author

Youri Sepp
Youri Sepp (1983) is content marketeer. Hij studeerde kunsten, cultuur en media, waarover hij graag theoretiseert en blogt. Zo recenseert hij documentaires en meer experimentele films.

Be the first to comment on "Schepen aan de Horizon – Live!"

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten!