SADH 23 – over eten, met Wilbert van de Kamp

Wilbert van de Kamp in de studio

Volgens onze gast Wilbert van de Kamp draait het leven om eten. Als kok, voedselnetwerker, blogger en ondernemer probeert hij door middel van eten mensen met elkaar te verbinden. Wanneer mensen gezamenlijk eten en drinken en er met elkaar over praten kan men geïnspireerd worden en zal men bewuster omgaan met voedsel.

Je moet vooral verder durven te kijken dan de supermarkt.

 

Wilbert is tevens voorzitter van Youth Food Movement en mede-initiator van het Startup Weekend Groningen Food, waar hij professionals en ondernemers bij elkaar brengt om nieuwe initiatieven op te starten. De rode draad in het werk van Van de Kamp is de interessante verhalen die mensen over eten te vertellen hebben. Ter illustratie vertelt hij over de smaakvolle cider van Cyril Zangs en de sublieme ‘siepelsop’ van Wilberts mentor Dick Soek. Daarnaast gaat Wilbert onder meer in op het blinde fanatisme van sommige sterrenkoks, waarom voornamelijk vrouwen de kar trekken binnen de eetwereld en het belang van koken wat je zelf lekker vindt: van rauwe boter op roggebrood van oude graanrassen tot aan de babi pangang van Conimex.

In Nederland zijn we vergeten dat de beleving om delen gaat. Dat eten iets is wat je samen kunt doen.

Blok 1: Het verhaal van Eengarde

Blok 2: Ontdekt worden met ideeën over eten

Blok 3: Verandering en verbanden tussen mensen

 • Gastheer en interviewer: Maarten Bronts
 • Stuurvrouw-aan-wal: Mariëlle Gebben
 • Fact checker & Life hacker: Youri Sepp

Links

About the Author

Youri Sepp
Youri Sepp (1983) is content marketeer. Hij studeerde kunsten, cultuur en media, waarover hij graag theoretiseert en blogt. Zo recenseert hij documentaires en meer experimentele films.

2 Reacties on "SADH 23 – over eten, met Wilbert van de Kamp"

 1. Andras Makula | 03/10/2015 at 16:44 | Beantwoorden

  Wel interessant om naar te luisteren.
  Altijd nieuw en verschillende onderwerpen 🙂
  Hou daar zelf wel van.
  Niet echt monotoon de gesprekken, dat is ook wel goed.
  Wat we in het leven nodig hebben of meemaken, wat ze daar van vinden, ook leuk na te luisteren.
  Zelf vind ik leuk hier om dat het is geen rtl latenight of de wereld draait door, dat ze elkaar gesprekken afhaken of laten niet uitpraten, Dat is mijn mening daar over. Hier woord naar elkaar goed en leuk geluisterd dat vind ik wel goed. Want dan kun je plezier, leren. Overkom de verhaal naar een ander persoon ook beter en kan goed te begrijpen.
  LEUK EN LEERZAAM.

  Dit is mijn mening

  Met vriendelijke groet,

  Andras Makula

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten!