Aflevering 6.3 – over Bitcoin: toezicht en veiligheid

Banken zullen een belangrijke rol blijven spelen in onze maatschappij, maar zo betoogt Van Zuidam de bitcoin kan de werkwijze gaan veranderen. Hoewel de bitcoin vrijwel onmogelijk te reguleren valt,  zien steeds meer financiële instellingen en banken de potentie van deze vernuftige uitvinding. ʻʻOp de diensten die met bitcoin worden aangeboden kan wel toezicht gehouden worden. Daar speelt vertrouwen en stabiliteit weer een belangrijke rol,ʼʼ aldus Van Zuidam. ʻʻIn Duitsland heeft de centrale bank de bitcoin inmiddels verheven tot wettig betaalmiddel, wat het land een betere concurrentiepositie geeft.ʼʼ

De zorg dat bitcoin en het gebruik ervan onveilig zouden zijn, vindt de bitcoin-expert onterecht. ʻʻBitcoin als protocol is tot nu toe niet gehackt. De veiligheid van je wallet hangt af van die van je mobiele telefoon of computer. Als je je pincode laat slingeren is je bankrekening ook niet veilig.ʼʼ

Dit gesprek komt uit aflevering 6.

  • Gastheer: Maarten Bronts
  • Interviewer: Rick van der Kleij
  • Stuurman-aan-wal: Lykle de Vries
  • Factchecker: Ronald Mulder
Is bitcoin veiliger dan gewoon geld?

Is bitcoin veiliger dan gewoon geld?

About the Author

Youri Sepp
Youri Sepp (1983) is content marketeer. Hij studeerde kunsten, cultuur en media, waarover hij graag theoretiseert en blogt. Zo recenseert hij documentaires en meer experimentele films.

Be the first to comment on "Aflevering 6.3 – over Bitcoin: toezicht en veiligheid"

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten!