Aflevering 12.3 – over eten: gezondheid is een mening

Gezond eten is niet voor iedereen hetzelfde, maar volgens Jelmer de Boer bestaan er wel algemeen geldende regels. Zo kun je beter vitamine- en mineraalrijk voedsel uit de natuur consumeren dan bewerkt voedsel dat je in de schappen van de supermarkt vindt.

Om zover te komen onderschrijft Jelmer het belang van jezelf goed voorlichten: ʻʻZodra je ervan overtuigd begint te raken dat je één dieetgoeroe moet volgen, ga dan eens precies het tegenovergestelde lezen.ʼʼ Door met anderen de dialoog aan te gaan, zal jouw inschattingsvermogen over wat gezond is vanzelf komen. We hoeven daarom geen sancties te bedenken voor de voedingsindustrie, aldus Jelmer. ʻʻHou het altijd bij jezelf, want jij bent degene die het boodschappenmandje vult.ʼʼ

Dit gesprek komt uit aflevering 12.

  • Gastheer: Maarten Bronts
  • Interviewer: Rick van der Kleij
  • Stuurman-aan-wal: Youri Sepp
  • Factchecker: Ronald Mulder
Gezondheid begint met een gezond verstand

Weten wat je eet is voor velen een lastige opgave.

About the Author

Youri Sepp
Youri Sepp (1983) is content marketeer. Hij studeerde kunsten, cultuur en media, waarover hij graag theoretiseert en blogt. Zo recenseert hij documentaires en meer experimentele films.

Be the first to comment on "Aflevering 12.3 – over eten: gezondheid is een mening"

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten!