Aflevering 16.1 – de makerbeweging: Omdat het kan

Waarom maak je dingen? Het is een vraag die makers zoals Herman Kopinga en David Bakker maar moeilijk kunnen beantwoorden. Als kinderen speelden ze met Lego of bouwden ze hutten om te onderzoeken hoe dingen werken. Het is deels nieuwsgierigheid deels het plezier om de creaties met  anderen te delen. Het verspreiden van uitvindingen en bouwinstructies gebeurt veelal online, maar ook steeds meer offline, zoals bij de Groningse maakplek 050, waar beide heren met inmiddels dertig andere gelijkgestemden hun hobby uit de hand kunnen laten lopen.

Het creatieve tweetal bracht in 2010 als eerste het Amerikaanse fenomeen van de Maker Faire naar het Europese vasteland. Dit ʻʻfestival van creativiteit en vindingrijkheidʼʼ is een podium voor mensen met de gedeelde passie: van hackers, tot 3D-printers tot van lazersnijders tot koks, iedereen die zich maker voelt is er welkom.

ʻʻAlles wat je voorbij ziet komen is constante inspiratie voor jezelf.ʼʼ

  • Gastheer: Lykle de Vries
  • interviewer: Ronald Mulder
  • Stuurman-aan-wal: Youri Sepp 
  • Factchecker & Life hacker: Maarten Bronts

Maker Movement

 

About the Author

Youri Sepp
Youri Sepp (1983) is content marketeer. Hij studeerde kunsten, cultuur en media, waarover hij graag theoretiseert en blogt. Zo recenseert hij documentaires en meer experimentele films.

Be the first to comment on "Aflevering 16.1 – de makerbeweging: Omdat het kan"

Wat vind jij ervan? Laat het ons weten!

%d bloggers liken dit: